Menu

Wat we doen

Bij ingenieursbureau BerkelaarMRT verzorgen wij productontwikkeling van prototype tot serie productie. Dit varieert van kleine gespecialiseerde elektronicaproducten tot complete machines, waar onze mechanische en elektrische systemen worden geïntegreerd met onze software. Wij nemen graag uitdagende en uiteenlopende projecten aan om onze technologische kennis te vergroten, om zodoende veel markten te bedienen.

 
Complete Systems
Specialized Products
Industry
Infotainment
For our clients we develop and build specialized products in the industry and infotainment sector.
 
Software & ElectricalHigh Level Software; (web) encryption, user interfaces, debug interfaces, commissioning softwareFirmware; real time measurement and control, over the air firmware updates (bootloader), remote management, IMU / stabilisation / levelling
User InterfacesMultiple communication possibilities; GPS, GPRS, Ethernet, RS232, Microgrids, etc
Base Electronics; 32 bit Arm microcontrollers, multiple communication modes, all kinds of sensors
Base Electronics
 
Mechanical Sub Systems
For example tensioning elements, sheet metal parts, milling parts, etcPrototypingConceptual design, production / assembly drawing / internal or external production / CE documentationSmall Series Products
High performance systems
 

Ons Team

Het bedrijf BerkelaarMRT is begonnen door Wiebe Berkelaar tijdens zijn studie aan de TU Delft (Aerospace Engineering, Control and Simulation). Door een gezamelijke afstudeer opdracht (Ontwikkelen en bouwen van een Quadrotor UAV) is Armin Oonk (Aerospace Engineering, Control and Simulation) bij het bedrijf gekomen. Rondom het afstuderen van Wiebe en Armin kwam er een opdracht voor het ontwerpen en bouwen van het Science Centre Delft. Voor het tekenen/ontwikkelen van de verschillende opstellingen is Jorrit Scharloo (TU Delft Architecture, R-MIT) bij het team gekomen.

Door de toename in opdrachten worden in 2012 twee part timers aangetrokken: Auke Louiset BSc (TU Delft, Technische Informatica, Software Technology) voor (embedded) software ontwikkeling en Johannes Dijkman BSc (TU Delft Architecture) voor (bouwkundig) tekenwerk.

Competenties

  • Research & Development
  • Ontwerp & Productie
  • (Embedded) software ontwikkeling
  • (Embedded) hardware ontwikkeling
  • Technisch Projectmanagement
  • CE documentatie / Risicoanalyses
 


ir Wiebe Berkelaar
CEO
TU Delft Aerospace Engineering
Control & Simulation


ir Armin Oonk
Engineer (Embedded) Software
TU Delft Aerospace Engineering
Control & Simulation


ir Jorrit Scharloo
Engineer Mechanical Design
TU Delft Architecture
R-MIT (Restauration, Modification, Intervention & Transformation)


Auke Louiset BSc
(Embedded) Software
TU Delft Computer Science
Software Technology


Johannes Dijkman BSc
Draftsman
TU Delft Architecture
Architecture

 

Hardware

Onze hardwaretak bestrijkt een breed gebied; van gecertificeerde high performance force-feedback joysticks voor de opleiding van Airbus piloten tot technische opstellingen in musea. Van de pratende indoor robot Rudolf tot voice controlled koffiemachines. Van losse aanstuurelektronica voor bedieningspanelen tot aan de ontwikkeling van een flexibele vloeropbouw werkend op het vriespunt van een sneeuwhal in Jeddah.

Aan de hand van de wensen van de klant maken we een conceptueel model en werken dit verder uit tot de bouwtekeningen voor de werkplaats. In eigen beheer kunnen we ook de assemblage en documentatie t.b.v. CE-keuring op ons nemen. Ook hebben we ervaring met het uitbesteden van de massaproductie van printplaten (1000+ per maand).

 
Airbus Sidesticks
Printplaatontwerp
Tekeningen
 

Tags: CE-certificatie, prototype ontwikkeling, embedded software ontwikkeling, printplaat ontwerp, aanstuurelektronica, uitlezen sensoren, productietekeningen en bouwtekeningen

Software

Software is onlosmakelijk verbonden aan hardware. We maken software op embedded- en PC niveau.

Low level embedded software schrijven we voor real time aansturing van microcontrollers (bijvoorbeeld voor het uitlezen en aansturen van motoren en sensoren, maar ook bijvoorbeeld (encrypted) datacommuicatie in microgrids m.b.v. zigbee stack).

Daarnaast schrijven we ook aan high level embedded software voor operating systems zoals Android en Raspberry. Met deze software kunnen we bijvoorbeeld een koffiemachine aan sturen of een grote batch nieuwe printplaten commisionen.

Om machines en opstellingen aan te sturen maken we ook GUI software onder Windows en Linux.

 
 

Tags: C, C#, C++, Python, Java, QT, Arduino, php.

Onderzoek en advies

Door onze ruime ervaring in de techniek en onze technische achtergrond maken we voor klanten ook realistische technische haalbaarheidsonderzoeken, bijvoorbeeld het onderzoeken van de mogelijkheden om de onderkant van Rotterdam Centraal Station automatisch schoon te maken.

Tags: haalbaarheidsonderzoek, advies, onderzoek, high-tech