Menu

Multi Pilot Simulations B.V.| sep 2012 - jan 2013

Ontwerp en productie van Airbus sidesticks. Deze realistische force-feedback joysticks zitten in gecertificeerde "Flight Simulation Training Devices" om piloten op te leiden. [EN]

De sidesticks zijn in een korte ontwikkelingstijd in eigen beheer ontworpen en gebouwd. De nauwe integratie van het mechanisch ontwerp en de aanstuurelektronica, het exacte gevoel van de Airbus handles en de lastige ruimtelijke beperkingen maken dit project uitdagend.

De beweging en het gevoel van de handles is een exacte replica van de originele sidesticks en is een unique selling point voor MPS.

De sidesticks zijn als “user replacable parts” uitgevoerd en passen in een originele Airbus cockpit. De eindgebruiker hoeft alleen de voeding en communicatie aan te sluiten.

Bij het opstarten van de simulator worden de sidesticks gekalibreerd. De communicatie met de simulatorsoftware verloopt via ethernet (UDP). Op 30Hz worden onder andere de hoeken en krachten van de handle doorgegeven.

De sidesticks zijn met een fabrieksinstelling gekalibreerd, maar de simulatorsoftware kan onder andere de waarden van de krachten en mate van demping overschrijven.

Dimensies 400x250x670
Massa 24 Kg
Voeding 12A@230VAC /
2A@24VDC
I/O RJ-45 Ethernet Communications
D-SUB 9 Serial Triggers

Eerste Productierun

Eerste Productierun (2012)